Fragment

Een bijzondere collectie in 'Musical Up Close'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Een bijzondere collectie in 'Musical Up Close'

De mooiste kostuums en de meest bijzondere items uit beroemde musicals. Ze zijn te zien in de expositie 'Musical Up Close' in de Kunstlinie in Almere. Een van de samenstellers en groot musicalliefhebber Marco de Koning vertelde er over tijdens Lunch Lekker. 

"Mijn ouders waren groot musicalliefhebber, ik ben opgegroeid met de meest uiteenlopende musicalmuziek en was veel  in het theater te vinden. Musical is zo divers!" Samen met musicalproducent Rudy Hellewegen en musicalster Pia Douwes heeft Marco een bijzondere verzameling van kostuums en items uit verschillende musicals weten te bemachtigen. "Tijdens Corona werd er op veel plekken opgeruimd, toen werd dit idee voor een tentoonstelling geboren. Voor we het wisten zaten we met een huiskamer vol met bijzondere musical spullen!" 

Quote

Vaak worden kostuums en andere spullen niet meer gebruikt, of soms nemen acteurs zelfs spullen mee. Die spullen hebben wij nu allemaal in de collectie"  

Marco de Koning 
Quote

'Les Miserable' en 'The Phantom of the Opera' blijven mijn grote favorieten! 

Marco de Koning

Vanaf 25 maart is de tentoonstelling te zien in De Kunstlinie in Almere. Vanaf 1 april komt Musical Up Close naar het Chassé theater in Breda en vanaf 1 juli naar het Wilminktheater in Enschede. Daarna volgt nog Scheveningen. Kijk voor meer informatie op www.kunstlinie.nl.