Fragment

De Nationale Beweegweek voor ouderen is gestart!

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Nationale Beweegweek voor ouderen is gestart!

Vandaag is de Nationale Beweegweek voor ouderen gestart! Georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Tot en met aanstaande vrijdag wordt er door het hele land aandacht gevraagd voor de Beweegweek. Kirsten Andres is directeur van het Nationaal Ouderenfonds en vertelde er alles over tijdens Lunch Lekker. 

De Nationale Beweegweek start met een bijzondere recordpoging, samen met Olga Commandeur. "Zij gaat voor een wereldrecordpoging stoelendans: met honderden ouderen tegelijk!" Deze week wordt iedereen ook opgeroepen om op 'beweegvisite' te gaan. "Bezoek een oudere en ga samen bewegen. Kom van die bank af en beweeg!" 

Volgens Kirsten is bewegen ook belangrijk om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen. "650-duizend ouderen zien maar één keer per week een ander persoon, en 200-duizend eenzame ouderen krijgen maar één keer per maand bezoek!" 

Quote

Sociaal en vitaal te blijven is dé manier om eenzaamheid te bestrijden, om lichamelijk en fysiek in beweging te blijven! 

Kirsten Andres
Quote

Hoe ouder je wordt hoe minder makkelijk het wordt om je sociale netwerk te onderhouden en mobiel te blijven 

Kirsten Andres

De Nationale Beweegweek is tot en met a.s. vrijdag. Meer informatie over de week en om te doneren vind je via www.ouderenfonds.nl