Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Eddy Zoey over zijn nieuwe single 'Echt'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Eddy Zoey over zijn nieuwe single 'Echt'

Aan de muzikale lunchtafel met Daniël Dekker is woensdag een speciale lunchgast aangeschoven: presentator, televisiemaker, singer-songwriter én kunstenaar Eddy Zoey! Hij sprak met Daniël over (herinneringen aan) tv-programma's, zijn nieuwe single 'Echt' en de toekomst.

Momenteel is Eddy presentator van het programma 'Five Days Inside' samen met Geraldine Kemper. Ook is hij natuurlijk te zien als vaste presentator van RTL Boulevard. Toch geeft hij ook aan veel lol te hebben aan 'lichtere' programma's presenteren.

Quote

Bij presenteren zet je een knopje om en voel je je meer 'op', als ik muziek maak kan ik 100 procent mezelf zijn, een stille gast. 

Eddy Zoey

De afgelopen jaren heeft hij aan de weg getimmerd binnen de muziek, zo heeft hij meer dan 3 albums uitgebracht. Eddy is met Engelstalige muziek begonnen, heeft daarna Nederlandstalige muziek gemaakt, maar wilt nu weer terug naar Engelstalig. 

Verder heeft hij de kunstacademie gedaan en geeft aan dat kunst maken vrijheid biedt omdat er moeilijk geld mee te verdienen is. Eddy is ook in het buitenland actief, dit werkt in zijn voordeel omdat daar niet het etiquette 'presentator' aan hem heeft kleven. Daar ziet men zijn kunst los van zijn presentatie. 

Quote

De key is mezelf happy te houden, al vindt het grote publiek iets niet leuk: als je er zelf maar van genoten hebt!

Eddy Zoey

Zijn nieuwe single 'Echt' heeft Eddy zelf geschreven, geproduceerd, en alle gitaren, ukeleles, bas, shakers & vocalen ingespeeld en gezongen. Eddy vertelt dat het gaat over jezelf zijn en dat ook de benadering van de single heel 'echt' is, geheel akoestisch opgenomen.

Quote

Alles is weer ouderwets opgenomen, helemaal live, ik vind dat heerlijk!

Eddy Zoey