Fragment

Carly, London en Wesly zetten zich in voor Metakids tijdens Dam tot Damloop

  1. Fragmentenchevron right
  2. Carly, London en Wesly zetten zich in voor Metakids tijdens Dam tot Damloop

Actrice Carly Wijs, Tv-kok London Loy en zanger Wesly Bronkhorst zijn trotse ambassadeurs voor Stichting Metakids. Dit weekend zetten zij zich in om geld op te halen voor dit goede doel tijdens de Dam tot Damloop! 

Ruim 10-duizend gezinnen in Nederland leven met de gevolgen van metabole ziekten. Dit is een stofwisselingsziekte waarbij er bijvoorbeeld eiwitten ontbreken waardoor het lichaam voedingsstoffen niet goed afbreekt en schade aan organen zoals hart, hersenen en zenuwstelsel veroorzaakt. Carly heeft van dichtbij te maken met de ziekte. "Het is een verzameling van alle metabole ziektes. Voor mijn zus was er nog geen onderzoek, zij is nu zwaar gehandicapt. Tegenwoordig sporen ze het bij een hielprikje op". 

Wesly Bronkhorst is de nieuwe ambassadeur voor Metakids. "Ik ben er heel trots op dat ik dat mag zijn. Er moet echt meer aandacht komen voor metabole ziekten, omdat dit doodsoorzaak nummer één is onder jonge kinderen". Ook Wesly maakt van dichtbij mee wat een metabole ziekte met een gezin doet. "Vrienden van mij hebben hun dochtertje verloren aan een metabole ziekte, zij is niet ouder dan twee jaar geworden". 

Quote

"Ik heb zelf twee kinderen, die ik alles gun. En daarom wil ik ook alle kinderen met een metabole ziekte helpen". 

London Loy 

In aanloop naar en ook komend weekend wordt er aandacht gevraagd voor stichting Metakids en geld opgehaald. "Dit is echt belangrijk, omdat deze ziektes niet bekend genoeg zijn en er is hard geld nodig voor onderzoek!" Dit weekend lopen 230 mensen mee voor Metakids, en ondertussen is er ruim 66-duizend euro opgehaald. London wandelt de 20 km, Carly rent de 8km Damloop by Night en Wesly heeft de eer om het startschot te geven. Doneren kan hier

Video niet beschikbaar