Fragment

Elske DeWall in de studio!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Elske DeWall in de studio!

Zangeres Elske DeWall schoof aan tijdens de vrijdageditie van Lunch Lekker! Ze kwam praten over haar nieuwe singel 'Crusade'. 

Door Corona was ze een tijdje afwezig. ‘Ik had tijdens de pandemie gewoon niet de geest om nieuwe dingen uit te proberen en had zelfs even de gedachte om te stoppen met zingen'. Gelukkig kwam door haar deelname aan het tv-programma 'Amazing Grace' het vuur in haarzelf weer terug en begon ze weer nieuwe muziek te maken! 

De Friese Elske heeft een uitgebreid cv en heeft bijzondere samenwerkingen gehad met o.a. Jonathan Jeremiah, Lionel Richie en het Metropole Orkest. En samen met Rachel Louise en Krystl richtte ze eind 2017 The Bluebirds op. Door alle drukte met haar solocarrière en het moederschap moest ze de keuze maken om te stoppen met deze gelegenheidsband. En Elske zagen we bijvoorbeeld ook op tv met het SBS-programma 'Dancing On Ice', waar ze na wat gebroken en gekneusde ribben in de finale stond! 

Elske en Daniel blikten nog even terug op het concert van Coldplay in het Belgische Brussel. Elske was daar met haar 8-jarige zoon, zij zijn beide grote fan van de Britse band. 

Haar nieuwe single 'Crusade' is geschreven door Davina Michelle en haar team. Een echt powernummer en alles klopt volgens Elske. "Alsof zij bij het schrijven van het nummer in mijn hoofd heeft gekeken". Het gaat om de strubbelingen die iedereen wel eens heeft in het leven. Elske ziet het nummer zelf als een peptalk: ‘’Uiteindelijk ben jij degene die het verschil kan maken in jouw eigen leven en zul je daar zelf voor moeten 'strijdenals t ware. Geloof in jezelf’!’