Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Wouter Hamel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Wouter Hamel

Hoog bezoek vandaag in de studio, want Wouter Hamel schoof aan als muzikale lunchgast! Eind Oktober is zijn 7e studioalbum 'Little Torch' uitgekomen en momenteel is hij druk bezig met de gelijknamige theatertour door Nederland!

Voor Wouter is het alweer even geleden dat hij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours wist te winnen. Dit gebeurde in 2005 en kort daarna volgde zijn debuutalbum 'Hamel'. Inmiddels zijn we 6 studioalbums verder en is zijn muziek ook goed opgepikt in Azië. Daar is hij regelmatig te vinden voor verschillende optredens!

Video niet beschikbaar

Wouter wordt daar ook wel 'Mr Silky Voice' genoemd. Met name in Japan en in Korea is hij enorm populair. Eind mei treed hij in Seoul op tijdens het Seoul Jazz Festival.

Quote

Ik heb veel vrienden in Korea gemaakt. Heb zelfs overwogen om daar voor langere tijd te gaan wonen

Wouter Hamel

Video niet beschikbaar

Het album 'Little Torch' werd eind 2022 uitgebracht. Dit album maakte hij samen met producer en zangeres Lilian Hak, die hij al kent van het conservatorium. Samen delen ze de liefde voor de muziek van de Amerikaanse zangeres Julie Londen. Zij is een 'Torch Song zangeres'. Een genre waarbij de liedjes heel klein blijven en er wat zachter wordt gezongen. Dat is dan ook goed te horen op het album dat Wouter en Lilian samen hebben gemaakt.

Video niet beschikbaar

Wouter tourt op dit moment langs de Nederlandse theaters met de Little Torch tour. Vanavond is hij te zien in De Kom in Nieuwegein. De tour loopt vervolgens nog door t/m 20 Mei.