Fragment

Martin Jasper over zijn single 'Empty House'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Martin Jasper over zijn single 'Empty House'

Martin Jasper schoof deze vrijdagmiddag aan! 

Het is de artiestennaam van singer-songwriter Martijn Roggeveen. Daniel Dekker volgt hem al een tijdje, en hij kwam langs om over zijn nieuwe single 'Empty House' te praten. Dit veelbelovende talent schreef zijn eerste nummer op zijn slaapkamer, in zijn ouderlijke huis in Heemskerk. Hij was toen 16 jaar en plaatste het op Instagram. Een producer uit Nashville hoorde het en nodigde hem uit om naar Amerika te komen om daar muziek te schrijven. Daar tekende hij uiteindelijk een contract en werkte hij samen met beroemde producers die eerder ook werkte met artiesten als Adele, James Blunt en Miley Cyrus. 

Quote

Mijn grote voorbeelden zijn Ed Sheeran, Dermot Kennedy en Ben Howard

Martin Jasper 

Nu is Martin Jasper terug in Nederland en heeft zijn single 'Empty House' uitgebracht. En volgens Martin is het 'zijn mooiste liedje ooit gemaakt'. Het nummer was binnen een dag af. "Ik denk dat we drie uurtjes aan de productie werkten en de tekst in een half uur schreven. Daarna alles opgenomen en ingezongen. Na zes, zeven uurtjes was ik gewoon tevreden. Dat gebeurt niet vaak, eigenlijk nooit".

Quote

Mijn doel is om over twee jaar Paradiso uit te verkopen, dat is op dit moment mijn grote droom!  

Martin Jasper 

Over twee maanden brengt Martin een nieuwe EP uit. 'Dit weekend ga ik het afmaken'! En de komende maanden staan er meer optredens op de planning. Hij mocht afgelopen september optreden in het Amsterdams Bostheater, hij stond daar in het voorprogramma van Gavin James. Luister hieronder zijn nieuwe single 'Empty House'.