Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Maurice van Hoek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Maurice van Hoek

Afgelopen woensdag schoof singer-songwriter Maurice van Hoek aan bij Daniël Dekker in de uitzending voor Omroep MAX. Dit was naar aanleiding van zijn nieuwe album 'Changing Lanes'. Maurice heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten, maar gestaag steeds meer muziek uitgebracht. Daniel sprak hem over zijn album, touren en inspiratiebronnen. 

Maurice studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en heeft veel inspiratie voor zijn muziek opgedaan tijdens een reis door Amerika. Hij was echter altijd al een fan van countrymuziek. Ook is hij momenteel aan het touren, hij heeft al 3 shows gehad en gaat nog naar Venlo en Zwolle.

Video niet beschikbaar

We kennen Maurice ook vanwege zijn samenwerking met de Friese Boaz en Douwe Bob. Ook geeft hij aan dat hij na 5 jaar geen muziek meer gemaakt te hebben, de drang weer voelde om iets nieuws op te nemen. Zijn debuutalbum 'Live Forevermore' heeft hij in 2 weken in een klooster geschreven, omgetoverd tot een studio: toen hij eruit kwam was er een album.

Video niet beschikbaar

Quote

Ik kan het niet loslaten, muziek maken is voor mij dé uitlaatklep.

Maurice van Hoek

Over het uitbrengen van zijn nieuwste album 'Changing Lanes' zegt Maurice dat zijn oude onzekerheden zijn weggevallen. Hij zegt dat hij precies weet hoe hij het wilt uitvoeren. Dat is een andere manier van schrijven.

Video niet beschikbaar

Quote

Ik haal mijn grootste muzikale invloeden uit oude country!

Maurice van Voek

Maurice is maart 2022 aan het album begonnen. Het gaat over het vinden van nieuwe liefde en het omarmen van veranderingen in het leven. 

Video niet beschikbaar