Fragment

De 16-jarige Stan restaureerde eigenhandig vier jaar lang de enige molen in zijn dorp!

  1. Fragmentenchevron right
  2. De 16-jarige Stan restaureerde eigenhandig vier jaar lang de enige molen in zijn dorp!

Stan Baltus uit het Noord-Hollandse Limmen is 16 jaar en heeft iets bijzonders gedaan: hij restaureerde de afgelopen vier jaar in zijn eentje een vervallen molen in zijn dorp!

Stan was als kind al gefascineerd door de oude verwaarloosde molen in het dorp. "Ik liep er altijd langs als kleine jongen en het raakte mij dat de molen zo vervallen was!" Toen de eigenaar van de molen overleed heeft hij gevraagd wat ze ermee gingen doen. Hij heeft hem toen van de familie cadeau gekregen en is meteen aan de slag gegaan. 

Stan was dus twaalf jaar oud toen hij de molen kreeg. En eigenhandig heeft hij in al zijn vrije uurtjes bijna alles zelf gedaan, met af en toe hulp en advies van zijn vader. "Alleen voor de wieken kreeg ik hulp van een molenaar uit de buurt. En ik heb het voor elkaar gekregen om subsidie voor dit project te krijgen". Alle donaties om de molen draaiende te houden zijn welkom! Je kunt dan een mail sturen naar Limmendemol@gmail.com.

Quote

Ik deed het ook voor Limmen, omdat ik dit stukje geschiedenis levend wil houden! 

Stan Baltus

Voor iedereen die de molen een keer in het echt wil bewonderen: hij staat in het Noord-Hollandse Limmen, aan de Zuideindeweg 3.