Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Ruben Annink

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Ruben Annink

De muzikale lunchgast voor de maandag was niemand minder dan Ruben Annink! Hij kwam alles vertellen over zijn nieuwe single 'Geef Me Dan Iets'.

Begin 2022 verscheen zijn album '13'. Daaropvolgend ging hij de Nederlandse theaters in om de nummers van het album ten gehore te brengen en de verhalen achter de verschillende liedjes te vertellen. Ruben voelde zich naar eigen zeggen als een vis in het water in het theater.

Video niet beschikbaar

13 is bewust gekozen. Voor veel mensen is het het ongeluksgetal, voor Ruben is het juist zijn geluksgetal!

Quote

Elke negatieve ervaring heeft uiteindelijk geleid tot iets positiefs

Ruben Annink

Naast het maken van muziek is Ruben ook vaak in de keuken te vinden. Met name Italiaans en Indisch koken vindt hij erg leuk om te doen. Aangezien hij natuurlijk te gast was in de muzikale lunch gingen we ook wat dieper in op zijn eigen specialiteiten in de keuken.

Ruben kampte best wel vaak met paniekaanvallen. Hij dronk veel om van deze aanvallen af te komen. Inmiddels is hij gelukkig in de liefde en zijn vriendin wijst hem er dan ook goed op wanneer zo’n aanval voorkomt. Daar schreef hij dan ook het nummer ‘Iemand’ over. Heette eigenlijk ‘Niemand’, maar uiteindelijk besloten producers Glen Faria en Gordon Groothedde de N weg te halen en de titel ‘Iemand’ te laten zijn.

Video niet beschikbaar

Voor zijn nieuwe single ‘Geef Me Dan Iets’ is Ruben weer terug gegaan naar zijn muzikale roots. Met name tijdens zijn live-optredens kwam hij erachter dat hij het toch veel leuker vond om zijn eerdere werk te spelen en dus is hij ook met het schrijven van nieuwe nummers weer in die muzikale richting gaan zoeken.

Video niet beschikbaar

Het nummer gaat over het verlaten worden door je vriendin. Het gevoel wat vervolgens achterblijft is verwerkt in dit mooie nieuwe liedje van Ruben...

Quote

Ik ben nog nooit zo trots geweest op eigen werk. Ik zing het levenslied van mijn generatie

Ruben Annink