Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Racoon over hun nieuwe single 'It's You Or Me'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Racoon over hun nieuwe single 'It's You Or Me'

Vandaag zijn Bart van der Weide en Dennis Huige van Racoon de muzikale lunchgasten in de lunchshow op NPO Radio 5. Hun nieuwe single 'It's You Or Me', de opvolger van 'Nickel For Goodbye', is uit voor het grote publiek. De songs zijn een voorproefje van het aankomende album 'It Is What It Is', dat in het najaar zal verschijnen. Daniël sprak met Bart van der Weide en Dennis Huige in Lunch Lekker!

Op het nieuwe album van Racoon komen 12 liedjes te staan, waaronder de eerder uitgebrachte songs 'Nickel For Goodbye' en 'It's You Or Me'. Het album 'It Is What It Is' wordt de 9e studio-album van Racoon. Ze namen het album naar eigen zeggen old school op: alles werd tegelijk opgenomen.

In april gaat Racoon op clubtour, waar ze nieuwe en oude nummers gaan spelen. De band treedt daarna onder meer op in MartiniPlaza in Groningen, de RTM Stage in Rotterdam, Mainstage in Breda en AFAS Live in Amsterdam. Wie graag nog een ticket wilt kopen, heeft helaas pech. Alles is namelijk uitverkocht.

Het nummer 'It's You Or Me' gaat over een ironische kijk op onze ‘gulzig naar meer’ maatschappij. Het is pakken wat je pakken kan, in plaats van pakken wat je nodig hebt. Bart van der Weide vond het erg belangrijk om hier een lied over te maken.