Fragment

Bas Muijs over de voorstelling 'Oh Oh Den Haag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Bas Muijs over de voorstelling 'Oh Oh Den Haag'

Hij is presentator en acteur, hij is vooral bekend van zijn rol als Stefano Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Maar hij staat óók veel op het theaterpodium. Acteur Bas Muijs speelt nu de hoofdrol in de theatervoorstelling 'Oh Oh Den Haag'! 

"Ik speel de rol van John, die snel carrière maakt als politicus in De Haag. De verkiezingen komen eraan en hij staat hartstikke goed in de peilingen. Maar dan komt de zwangere studente Emma bij hem op de stoep, en heeft onderdak nodig. En dan gaat echt álles ontzettend mis...! 

Bas combineert het toneelwerk met zijn rol bij GTST. "Het is een grote drukte, maar het is super om de combinatie Tv en toneel te mogen doen. Ik krijg echt energie van de reacties uit het publiek!" Voor zijn rol heeft hij wat inspiratie kunnen opdoen in politiek Den Haag. "Ik heb veel naar Mark Rutte gekeken, naar zijn houding en hoe hij naar mensen wijst".  

Quote

Politiek en humor is onverwacht een goede combinatie. Om politici hard te laten vallen, dat werkt stiekem erg goed! 

Bas Muijs 
Quote

Ik moet echt vaak mijn best doen om zélf niet in de lach te schieten, ik bijt vaak op mijn lip om mijn lach in te houden!  

Bas Muijs

Informatie en tickets voor de voorstelling 'Oh Oh, Den Haag' vind je hier