Fragment

Lunch Lekker Lunchgasten: MISTER & MRS

foto: Lunch Lekker met Daniel Dekkerfoto: Lunch Lekker met Daniel Dekker
  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgasten: MISTER & MRS

Bezoek uit Friesland, want Freerk en Tryntsje, het duo Mister & Mrs kwamen gezellig langs. Ze maken Engelstalige Pop/Indie/Americana. Ze zaten samen op de Middelbare school, en toen ze jaren later met elkaar op date gingen kwamen ze erachter dat ze beiden muziek ademden. Jarenlang maakten ze samen covers, en sinds dit jaar hebben ze besloten zélf muziek te maken. De eerste singles 'Million Reasons' en 'Find My Way' werden volop geraaid op Radio 5. En nu is er een nieuwe single: 'Wild Roses'. 

Video niet beschikbaar

Het Amerikaanse duo Johnnyswim en het Canadese trio Wild Rivers zijn grote inspiratiebronnen voor Tryntsje. Freerk schrijft veel teksten en samen schrijven ze de muziek. "We weten van elkaar waar we van aanslaan, eerst komt de melodie en daarna komt de tekst". 

Het stel rijdt veel in hun camper, waarmee ze de combi muziek/reizen/kinderen maken. In het voorjaar van 2022 ging het gezin een paar weken met de camper op pad. Ze speelden covers, van Ed Sheeran tot Queen. "De optredens waren gratis, er stond wel een fooienpot!" 

Video niet beschikbaar

Million Reasons was hun eerste single, het kwam begin dit jaar uit. "We hadden er erg op gehoopt, maar het was een grote verrassing dat het zo'n succes werd".  'Wild Roses' is de nieuwste single. "Als je echt op avontuur gaat, als je van de begaande paden gaat vind je de mooiste bloemen. En het gaat over hoe je het beste in elkaar naar boven haalt". 

Video niet beschikbaar

"De afgelopen maanden weten we nu zeker: dit is wat we willen!" 13 september speelt het duo een show in Sneek met eigen nummers, maar ook bekende nummers in een Fries jasje".