Fragment

Malou Holshuijsen over 'Radio Pedis'

foto: NPO Luisterfoto: NPO Luister
  1. Fragmentenchevron right
  2. Malou Holshuijsen over 'Radio Pedis'

In de podcast ‘Radio Pedis’ van Omroep Zwart gaan Neal Petersen en Malou Holshuijsen in gesprek met de jonge generatie Nederlanders met een roots in het voormalig Nederlands-Indië. Gesprekken met cabaretier Andries Tunru, Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo staan al online. Gesprekken met Georgina Verbaan, Freek Bartels en Nienke Plas volgen nog. 

"15 en 16 augustus is veel te weinig om Nederlands-Indië te herdenken, dit soort gesprekken willen we meer voeren. Goed dat we het verhaal van mensen met roots uit Nederlands-Indië nu via de podcast kunnen delen". 

Neal en Malou hebben allebei roots in Nederlands-Indië en Malou is zelf op zoek gegaan naar het verhaal van haar Opa en Oma. "Pas nadat mijn Oma overleed ben ik op zoek gegaan, omdat zij er zelf niet over wilde vertellen. Ik ben naar het interneringskamp geweest waar zij heeft gezeten. Het voelt nog steeds stiekem, omdat ze het niet prettig had gevonden dat ik op zoek ga naar de verhalen uit haar jeugd". 

Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering van de Omroep Zwart Podcast ‘Radio Pedis’ op de streamingsdiensten en podcastplatformen.