Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Yves Berendse

foto: Lunch Lekker met Daniël Dekker / Omroep MAXfoto: Lunch Lekker met Daniël Dekker / Omroep MAX
  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Yves Berendse

De muzikale lunchgast van deze maandag was Yves Berendse! Hij is op dit moment trending met de single 'Terug In De Tijd'. De single kwam in 2016 al uit en wordt online nu flink opgepakt. Op Spotify is het nummer ruim 11,5 miljoen keer gestreamd en de videoclip is bijna een miljoen keer bekeken. Tijdens Lunch Lekker vertelde Yves hoe dit via TikTok viral is gegaan. 

"Op het moment dat je een nummer uitbrengt als je nog niet heel erg bekend bent, merk je dat het nu ik bekender ben makkelijker en beter gaat". 

Video niet beschikbaar

Yves is op dit moment bezig met zijn theatertour 'Dicht Bij Mij'. Daarin brengt hij een eerbetoon aan zijn muzikale helden als Charles Aznavour, Willy Alberti en André Hazes. "Dat zijn de liedjes die ik vroeger luisterde, en waardoor ik mijn muzikale carrière ben gestart". 

Video niet beschikbaar

Er volgen dit jaar nog een grote optredens als Oude Luxor in Rotterdam, Het Park in Hoorn, Schouwburg Leiden en Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. "Ik ben tien jaar lang intensief bezig en alles begint nu echt op z'n plek te vallen. En de lat ligt steeds hoger". Yves vertelde tijdens Lunch Lekker dat er nieuwe liedjes aankomen. "Er liggen veel liedjes klaar, maar we wachten even af wanneer we wat uitbrengen". 

Video niet beschikbaar

Yves is ook bekend van zijn hit 'Zin In Jou'. "Ik denk dat ik dit nummer over 10 jaar nog steeds zing, het voelt voor mij altijd tijdloos".