Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Danny Vera

foto: Lunch Lekker met Daniel Dekker, Omroep Maxfoto: Lunch Lekker met Daniel Dekker, Omroep Max
  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Danny Vera

Danny Vera schoof aan als lunchgast! Vanuit het mooie Zeeland kwam hij langs in de studio om tijdens Lunch Lekker over zijn nieuwe single ‘No What-If’s’ praten, die hij samen met Vaya Con Dios maakte. 

Dit jaar staan er weer veel optredens gepland, shows in intieme settings maar ook een grote show in de ZiggoDome. "De Ziggo doe ik al drie jaar, dit jaar wilde ik dus iets anders. Ik sta met mijn eigen band, maar dan aangevuld met meer strijkers en meer blazers. In totaal zo'n 50 personen!"

"Er kwam bij de allereerste show kritiek dat ik in zo'n grote zaal als de ZiggoDome zou spelen. Maar toen ik op het grote podium stond voelde het als een grote kroeg, het voelde nog steeds intiem".

Video niet beschikbaar

Zijn nieuwe single ‘No What-Ifs’ is gemaakt samen met de Belgische groep Vaya Con Dios. "Ik ben echt fan van ze, ik heb ze zien optreden en heb al hun platen. Het stond dus hoog op mijn wensenlijstje. En het was zo leuk met ze samen te werken!"

Video niet beschikbaar

Danny wordt als een van de hardst werkende mensen in de Nederlandse popmuziek gezien. "Muziek is mijn werk en het is nog steeds het allerleukste om te doen". Vandaag werd bekend dat zijn radioshow bij Radio Veronica helaas door bezuinigingen moet stoppen. "Ik vind het heel jammer. Ik vond het fijn dat ik de luisteraars mijn favoriete muziek kon laten horen. Geen hard feelings, maar ik vind het echt jammer voor de muziek".

Video niet beschikbaar

Zijn nieuwe single ‘No What-Ifs’ maakte hij samen Vaya Con Dios.  De band scoorde eind jaren 80 en begin jaren 90 hits als ‘What’s A Woman’, ‘Heading For A Fall’ en ‘Nah Neh Nah’. "In hun hoogtijdagen deden zij totaal iets anders dan al de andere artiesten in die tijd deden, dat vond ik toen al zo tof! Tegenwoordig lijkt alle muziek een beetje op elkaar. Ik vond dat zij zich toen al heel erg onderscheidde".

Video niet beschikbaar