Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Dolce Beringer

foto: Omroep MAX / Lunch Lekkerfoto: Omroep MAX / Lunch Lekker
  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Dolce Beringer

Lunch Lekker trapte deze week af met lunchgast Dolce Beringer. Ze is nog maar 17 jaar oud, maar heeft nu al een heel muzikaal leven achter zich. Voor haar debuutsingle ‘Home Is Where You Are’ werkte ze samen met Stijn van Dalen, die ook veel met Douwe Bob werkt. Ze schoof aan in de studio om erover te vertellen.

Dolce begon al op haar zevende met muziek. "Ik begon met theater en musical, maar besloot verder te gaan met zingen. Vooral akoestische en Countrynummers. Ik deed mee aan The Voice Kids en vanaf dat moment is alles gaan rollen". 

Video niet beschikbaar

Ze zong met Waylon en stond in het voorprogramma van Douwe Bob. Ze zingt 'New Country', country met popinvloeden. "Pop en Country met een beetje glitter erbij.  Best spannend, als je op het podium in een glitterpak en met een countryhoed op staat". Haar voorbeelden zijn countryartiesten als Carrie Underwood, Lainey Wilson en Alana Springsteen. 

Later dit jaar staat Dolce op het podium tijdens de Nashville Country Café Theater Tour. "Met twee Amerikanen uit Nashville, waarmee ik grote Country klassiekers maar ook nieuwe country ga spelen. Vijf dagen per week, drie weken lang". 

Haar nieuwe single 'Home Is Where You Are’ schreef ze samen met Stijn van Dalen, gitarist en zanger bij Douwe Bob. "Er liggen meerdere nummers klaar, 26 september is de eerstvolgende single".

Video niet beschikbaar

Haar single 'Home is Where You Are' is een Pop Countrysong. "Het gaat over dat thuis niet gaat over wáár je bent, maar met wié je bent!"

Video niet beschikbaar