Fragment

Tijd voor Max in het teken van het Oogfonds!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Tijd voor Max in het teken van het Oogfonds!

De gezondheid van onze ogen en het werk van het Oogfonds staan vanmiddag centraal bij het programma Tijd voor Max.Een van de gasten is Monique van Bijsterveld, zij is directeur van het Oogfonds, en vertelde tijdens Lunch Lekker alvast over haar missie om steeds meer oogziektes te voorkomen. 

"Vooral op jonge leeftijd moet er al op ogen worden gelet, op die leeftijd kan het voor de rest van het leven worden verprutst. Daarom waarschuwen we ouders om kleine kinderen voor de Tv in plaats van voor een laptop of smartphone, dicht op een scherm dus, te zetten. En daglicht is het belangrijkste voor de ogen van jonge kinderen!" Maar ook op latere leeftijd kun je veel oogaandoeningen voorkomen en is het volgens Monique erg belangrijk om vaker je ogen te laten controleren op meer dan alleen een plus- of minafwijking. 

Quote

We gaan twee keer per jaar naar de tandarts, waarom vergeten we dan onze ogen goed en regelmatig te laten controleren? 

Monique van Bijsterveld

De speciale Oogfonds aflevering van Tijd voor Max is vanmiddag om 17.10 uur bij NPO 1 te zien. Doneren voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek voor het Oogfonds kan via www.oogfonds.nl