Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Jaap Reesema

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Jaap Reesema

Jaap Reesema is onze lunchgast van vandaag. We hebben hem op een spannend en bijzondere dag uitgenodigd, want vanavond maakt hij kans op een Edison Pop Award in de categorie Nederlandstalig voor de single releases die hij in 2022 uit heeft gebracht. Vanavond worden de Edisons Pop weer uitgereikt in het AFAS Theater in Leusden.

Een paar weken geleden heeft Jaap zijn debuutalbum ‘Als Je Voor Me Staat’ uitgebracht en is nu druk bezig met zijn uitverkochte clubtour door Nederland. Een goed moment om dus bij te praten in de muzikale lunch!

Video niet beschikbaar

Ook maakt Jaap met zijn eigen bedrijf podcasts. Samen met Sander Schimmelpenninck brengt hij iedere week de 'Zelfspodcast' uit en eerder was er ook de podcast 'Nu Wij Niet Meer Praten' die hij samen met zijn vrouw Kim Kötter uitbracht. Hij zit dus zeker niet stil!

Zijn nieuwe album staat vol met goede Nederlandstalige popsongs. Met daarop de hits 'Als Wij Niet Meer Praten', 'Mijn Kleine Presidentje' en 'Als Je Voor Me Staat'. Voor Jaap is Nederlandstalige liedjes schrijven op dit moment topprioriteit, hoewel hij het ook leuk vindt om nog regelmatig tracks te schrijven voor de dancescene!

Video niet beschikbaar

Quote

Nederlandse teksten raken mij nog altijd het meeste

Jaap Reesema

Op het album van Jaap staat ook het nummer 'Laat Me Nooit Meer Los'. We kregen een kleine primeur te horen in de show, want Jaap is aan het kijken of hij er met een Amerikaanse zanger een duet van kan maken. Of en wanneer het gaat gebeuren is nog even afwachten, maar de plannen liggen er om er een Nederlands-Engelstalige versie van te maken.

Video niet beschikbaar

In de zomer is Jaap ook op verschillende festivals te zien in zowel Nederland als België. Bij onze zuiderburen gaat hij in het najaar voor het eerst een soloshow doen.