Fragment

Thomas Nicolas werd op straat ontdekt door Alain Clark!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Thomas Nicolas werd op straat ontdekt door Alain Clark!

Twee artiesten deze middag tijdens Lunch Lekker! Thomas Nicolas werd net als artiesten als Ed Sheeran en Rod Steward letterlijk op straat ontdekt, als straatartiest. 

Zijn ontdekker Alain Clark was ook in de studio. Thomas was op een mooie warme dag als straatartiest in het Vondelpark aan het spelen. "Ik was volgens mij een nummer van Nirvana aan het zingen". Precies op dat moment fietste Alain Clark voorbij. "Ik was op de fiets, onderweg naar de studio en hoorde in de verte al zijn stem. Op het moment dat ik voorbij kwam hoorde ik een noot, zó mooi! Ik stopte en ben een tijdje gaan luisteren. En sprak hem uiteindelijk aan en vroeg hem of hij ook eigen muziek maakte. Alles in mij zei dat ik hem moest uitnodigen in mijn studio!" 

Quote

Er stond iemand met een gitaar op zijn rug, ik dacht dat het een andere straatartiest was. Het bleek Alain Clark te zijn!  

Thomas Nicolas

Thomas heeft vrij genomen om vandaag in de studio te zijn, want hij werkt nog in de Sales. "Hopelijk kan ik ooit mijn geld écht met muziek maken verdienen". Thomas zingt covers van bijvoorbeeld Bob Dylan en af en toe een eigen nummer.  "Ik doe dit nu zo'n zes jaar, drie avonden in de week. Ik sta vaak als straatartiest bij het Rijksmuseum, omdat de akoestiek daar zo mooi is". 

Na de ontmoeting met Alain Clark volgde al snel een contract bij platenlabel 8BallMusic, waar zijn debuutsingle 'Lost Love' is uitgebracht. Alain nam Thomas mee om hem voor te stellen aan producer Gordon Groothedde. Na een kort gesprek vroeg Gordon of Thomas meteen kon blijven om het nummer op te nemen. 

Quote

Door het op straat spelen heeft hij alle skills die een artiest nodig heeft! 

Alain Clark