Fragment

Lunch Lekker Live: 3JS!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Live: 3JS!

De muzikale lunchtafel stond vandaag in het zonnetje! Met uitzicht op de jachthaven van Volendam, op het terras van Grand Café De Botterwerf. Vandaag is het 'Happy release Day', het nieuwe album 'Mooie Tijden' van 3JS is namelijk uit!  

Het nummer is in Los Angeles opgenomen. "Al onze vorige albums zijn in Volendam opgenomen, maar voor dit album zijn wij naar LA gevlogen. Daar hebben we 14 nummers opgenomen, waarvan uiteindelijk 10 nummers op het album zijn terechtgekomen.

Tijdens deze bijzondere locatie-uitzending van Lunch Lekker hoorde je de première van het nummer 'Simpel Geluk'. 

"Het is een schitterende dag, ik krijg die lach niet meer van mijn gezicht", begint Robin het gesprek. De mannen zijn vorig jaar met een groot team begonnen met Grand Café De Botterwerf. "Er is een dagbesteding, een gedeelte waar de Botters worden onderhouden en opgeknapt en het grand café zelf. Een mooi traject waarbij mensen weer werk-fit kunnen worden, weer instromen op de arbeidsmarkt", vertelt Jaap Kwakman. 

Het album 'Mooie Tijden' is in Los Angeles opgenomen, in de studio van Bob Clearmountain. "Bob is de bekendste mixer ter wereld, hij heeft bijvoorbeeld Born in the USA van Bruce Springsteen en 'Let's Dance' van David Bowie afgemixt. Hij is nu zeventig jaar, maar is nog steeds actief!" 

Het tijdsverschil met Nederland maakte het proces wel wat lastig. En de mannen hebben lange dagen gemaakt. "We werden s'ochtends opgehaald en kwamen s'avonds laat weer de studio uit. Dan was het al weer donker, dus we hebben bijna geen zon gezien!" Tijdens de albumpresentatie van 'Mooie Tijden' speelden ze 'Vallen en Weer Opstaan' en 'Als Je Haar Weer Ziet'. 

Quote

De mooiste mengtafels en apparatuur en de beste muzikanten: dat geeft zoveel energie! 

Jaap Kwakman

Live vanuit Grand Café De Botterwerf in Volendam brachten 3JS meerdere nummers live bij Lunch Lekker ten gehore, waaronder 'California'. En een bijzondere akoestische versie van het nummer 'De Trein'.  Luister hieronder naar het live optreden tijdens Lunch Lekker! 

Ga naar de Facebookpagina van Lunch Lekker voor een video- en fotoverslag van de albumpresentatie van 3JS.