Fragment

Jessica Merkens verzamelde in haar boek 'Op eigen houtje' ongelooflijke verhalen van vrouwen die ooit meededen met de Elfstedentocht!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Jessica Merkens verzamelde in haar boek 'Op eigen houtje' ongelooflijke verhalen van vrouwen die ooit meededen met de Elfstedentocht!

Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat de Elfstedentocht, ‘de Hel van ‘63’ gereden werd. In het boek ‘Op Eigen Houtje’ beschrijft journalist Jessica Merkens de ongelooflijke verhalen van de vrouwen die ooit de elfstedentocht reden. Want die vrouwen zijn al die jaren flink onderbelicht geweest. "Een jongensboek over schaatsen, maar dan met mooie verhalen over vrouwen die de tocht der tocht reden!" 

Tijdens Lunch Lekker vertelde Jessica waarom zij het belangrijk vond dit boek te schrijven. "Vrouwen mochten pas sinds 1985 na lang aandringen meerijden met de Elfstedentocht. Het was tot die tijd heel moeilijk voor vrouwen om ook te mogen starten!" 

Quote

De vrouwen schaatsten anoniem mee, ze kwamen bij de finish zelfs niet in beeld!

Jessica Merkens

Het boek ‘Op Eigen Houtje’ is in de boekhandel en online verkrijgbaar. Met de meest ongelooflijke verhalen van de vrouwen die ooit de Elfstedentocht reden.