Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Metejoor over zijn nieuwe single 'Dit Is Wat Mijn Mama Zei'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Metejoor over zijn nieuwe single 'Dit Is Wat Mijn Mama Zei'

De studiogast in Lunch Lekker met Daniël Dekker was deze dinsdag niemand minder dan Metejoor (Joris Van Rossem)! Hij heeft een nieuwe single uitgebracht, maar Daniël sprak hem ook over zijn toekomstplannen, zijn artiestennaam en familie. 

De Belgische zanger is veel in Nederland de laatste tijd, zo was hij in Deventer als gast van Snelle te horen en heeft hij een theatertour met shows in Nederland en België achter de rug. 

Quote

Het is heel tof om te kunnen zien hoe Nederlanders Vlaamse songs meezingt, eigenlijk doen ze dat veel mooier.

Metejoor

De nieuwe single 'Dit Is Wat Mijn Mama Zei' is de opvolger van ‘Wat Wil Je Van Mij’, een nummer met Hannah Mae. Joris kende Hannah nog niet, maar hij is gevraagd  om mee te zingen voor het nummer dat eigenlijk voor haar geschreven was. 

Daniël vroeg nog naar de oorsprong van zijn artiestennaam, hierop zei Joris dat het te maken had met hoe hij zijn telefoon opneemt: 'hallometjoris'. Afgekort klinkt dit als 'metejoris', ofwel Metejoor.

Quote

Eerst twijfelde ik om weer een duet te doen, maar het nummer was zo sterk dat we er niet omheen konden!

Metejoor

Joris komt uit een muzikale familie, zijn zus heeft meegedaan aan The Voice en zit in zijn band. Ook zijn grootvader had veel affiniteit met Nederlandstalige muziek.

Over zijn nieuwe single vertelt Joris dat het van een album komt dat diep is, het gaat 'Joris' heten. Het bestaat uit liedjes over wat hij heeft meegemaakt, zowel vroeger als recentelijk. 'Joris' zal in september verschijnen.

Quote

Ik wil altijd cadeautjes geven, misschien is iets waar ik over schrijf wel betekenisvol voor heel veel anderen.

Metejoor