Fragment

Danny Mirror brengt na tien jaar nieuwe muziek uit!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Danny Mirror brengt na tien jaar nieuwe muziek uit!

Hij is 77 jaar jong en na een lange stop heeft hij weer een nieuwe single uitgebracht. Ik heb het over Eddy Ouwens, maar misschien zegt zijn artiestennaam Danny Mirror je meer. 

Hij startte zijn carrière bij de Rotterdamse groep ‘The Eddysons’, daarna presenteerde hij het muziekprogramma ‘Popzien’ waarvoor hij grote artiesten interviewde. En hij componeerde vooral veel nummers voor artiesten als Ria Valk, André Hazes, Willy Alberti, Bolland & Bolland en Gerard Cox. Als Danny Mirror bracht hij de grote hit ‘I Remember Elvis Presley’ uit en maakte met de originele backinggroep van Elvis een album.  

Nu lijdt Eddy Ouwens helaas aan Long Covid. "Er is niets aan te doen. Ik heb de zware versie. Ik ben de hele dag moe, kan moeilijk lopen en zelfs mijn zicht gaat achteruit". Toch heeft hij na tien jaar een nieuwe single uitgebracht. "Ik zit bijna de hele dag thuis, ik ben begonnen met het uitgekozen van alle muziek die nog bij mij op de plank ligt. Ik kwam dit liedje tegen, ik heb het zes jaar geleden geschreven". Het nummer gaat over alle kindjes die net geboren zijn en alle generaties die nog komen. "We moeten zuinig op deze wereld zijn, anders gaat de wereld echt kapot!" 

Quote

Producer John Sonneveld zei tegen mij dat ik dit nummer moest zingen, dat deed mij veel. We zijn de studio in gegaan en hebben 'For All Unborn' opgenomen  

Eddy Ouwens
Quote

Muziek is mijn beste medicijn! 

Eddy Ouwens