Fragment

Lunch Lekker Lunchgasten: Dennis en Dinand van Kane!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgasten: Dennis en Dinand van Kane!

De lunchtafel was weer ruim gedekt, want er schoven twee belangrijke lunchgasten aan bij Daniël Dekker! Dennis van Leeuwen en Dinand Woesthoff, ook wel bekend als 'Kane' kwamen vertellen over hun nieuwe single, een concertenreeks en documentaire op Videoland!

Een bijzondere gelegenheid dus. De band werd opgericht in 1998 en is in 2014 uit elkaar gegaan. Ze brachten in totaal zeven albums uit en wonnen zes keer een Edison. Van een bijzondere comeback mag dus wel gesproken worden!

Hun documentaire: 'A Story Recorded', ging onlangs in première in Tuschinski. Hij bestaat uit ruim 100 uur aan privé opnames in Kane-stijl: rauw, eerlijk en intens. Dinand vertelt dat het bijzonder is dat mensen die de documentaire kijken het betrekken op een tijdsbeeld waar ze zich toen zelf in bevonden. 

Video niet beschikbaar

Quote

Het is gek dat mensen nu meer van ons weten dan wij uit die tijd!

Dinand Woesthoff

Over de comeback vertelt Dennis dat hij eigenlijk geen afscheid kon nemen, en dat het terugkomen voelt als een soort goedmaker voor hem. 

De concertreeks die Kane gaat maken heet reCONNECT. Deze zal plaatsvinden in de zomer van 2024. Na het besluit om in 2014 de band te ontbinden, staan ze weer op het podium om het 25-jarig jubileum van KANE te vieren. De shows bestaan uit een mix van de klassieke hits van de band en nieuwe muziek. 

Video niet beschikbaar

Quote

Het vinden van een liedje is het meest magische dat er is. 

Dinand Woesthoff

In januari zijn ze al samen de studio ingegaan, daar bleek eigenlijk al dat het ging werken: dat muziek maken weer gaat gebeuren. Ze geven aan dat ze hier veel zin in hebben. Er was eigenlijk geen plan voor dit alles, zegt Dinand, het gebeurde gewoon. 

Video niet beschikbaar

Quote

Het plan is het vuur: volg het vuur.

Dinand Woesthoff