Fragment

Irene Hin in de studio!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Irene Hin in de studio!

De vrijdagmiddag gast was de prachtige Irene Hin! Je kent haar van haar debuutsingle 'Schaduw Van Jou', het nummer was MAX Schijf bij Radio 5. 

Irene begon haar carrière in 2016 bij TVOH, ze zat in het team van Waylon. Ze deed mee met het programma omdat haar vader ernstig ziek was, hij had alzheimer. 'Ik vond het heel belangrijk dat hij dit nog kon meemaken, mij nog zien optreden. Na zijn overlijden is het allemaal erg snel gegaan met mijn muziek, alsof hij alles van boven regelt'. 

Video niet beschikbaar

Afgelopen zomer stond Irene als voorprogramma van Racoon op het podium, tijdens haar eerste festival. Ze speelde daar een akoestische set. En dit jaar is Irene ook geselecteerd voor de Popronde! De komende tijd treedt ze dus veel op door het hele land. 

Video niet beschikbaar

Muzikaal gezien heeft Irene een brede smaak: van Johnny Cash en Amy Winehouse tot ABBA en Anastacia. Zelf maakt ze vrolijke, catchy liedjes met rauwe en verhalende songteksten. 'Ik maak nu dit soort Nederlandse liedjes, maar ik wil in de toekomst graag meer verschillende genres zingen'. Voor haar nieuwe single heeft Irene samengewerkt met producer Niels Zuiderhoek in Berlijn. 'Fantastisch om met hem te mogen werken, en ook Berlijn is goed voor de creativiteit!' In het voorjaar van 2023 komt het debuutalbum van Irene Hin uit! 'Ik heb de vorige keer dat ik hier in de studio aanschoof geroepen dat ik als streven begin van het jaar had, maar april is ook nog begin van het jaar toch?, haha!'  

Video niet beschikbaar

Haar nieuwe single 'Rode Leren Jas' is een persoonlijk nummer. 'Het gaat over een kwetsbare, jonge versie van mijzelf. Over de onzekerheid van een klein meisje in een nieuwe omgeving waarin ze zich niet geaccepteerd voelde. 'Het is even wennen dat er zoveel lieve reacties op het nummer komen, juist omdat het over een pittige periode uit mijn leven gaat'. 

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar