Fragment

Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten in de studio!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten in de studio!

Een bijzonder duo in de studio! Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten schoven samen aan tijdens Lunch Lekker. Met een album en tour brengen ze een eerbetoon aan Henny Vrienten, de vader van Xander. 

Video niet beschikbaar

Quote

Henny vond dit zelf zijn beste werk! 

Trijntje Oosterhuis

 ‘Trijntje zingt Vrienten met Vrienten’ heet het album dat eind januari uitkomt. Trijntje en Xander zijn de samenwerking aangegaan met Residentieorkest Den Haag. Op Henny Vrientens 70ste verjaardag kreeg Trijntje Oosterhuis het idee voor dit album. Samen met Henny’s zoon Xander zingt zij symfonische bewerkingen van nummers van Vrientens laatste drie albums 'En Toch…' (2014), 'Alles Is Anders' (2015) en 'Tussen De Regels' (2019). 

Video niet beschikbaar

De eerste single van het album heet 'Het Gaat Niet Over'. Xander is naast producer van dit album ook muzikant. Zo schrijft hij eigen nummers, zit hij in de band van Jett Rebel, was hij te zien in de documentaire 'Basmannen' en zit hij ook in de band van Trijntje. 

Video niet beschikbaar

Het album 'Trijntje zingt Vrienten met Vrienten' verschijnt op 27 januari 2023. Dan staan Trijntje, Xander en het Residentie Orkest in het Haagse Amare. Op 31 januari is er een concert in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam  Ze toeren daarna met de band door het hele land langs clubs en theaters tot en met 31 mei 2023. Ze staan o.a. in Victorie Alkmaar, Theater de Flint Amersfoort, Patronaat Haarlem, Neushoorn Leeuwarden, De Vorstin Hilversum en Luxor Live Arnhem. Tickets en informatie: www.trijntje.nl/#live

Video niet beschikbaar

Het nummer ‘Melk en Honing’ van het te verschijnen album was ook te horen in de show. Het is nooit eerder opgenomen, Henny heeft het aan Trijntje gegeven. "Ik heb het nummer voor het eerst in de studio van Henny gehoord en opgenomen via mijn mobiel met mijn dictafoon. En nu staat het dus op het nieuwe album!" 

Quote

 Je moet een liedje 'vangen'

Xander Vrienten

Video niet beschikbaar