Fragment

Golden Earring bassist Rinus Gerritsen vertelt in het theater over het legendarische album 'Moontan'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Golden Earring bassist Rinus Gerritsen vertelt in het theater over het legendarische album 'Moontan'

Golden Earring bassist Rinus Gerritsen vertelt in de theatershow 'Iconic Albums' over het legendarische album 'Moontan', uit 1973. Op het album staan nummers als ‘Radar Love’ en ‘Suzy Lunacy’.

"Het is een 'live documentaire', over de making of van het album. Journalist Martin Kuiper interviewt mij op het podium en heeft ook verschillende mensen gesproken over het album, die tijdens de avond op een groot scherm te zien zijn. Je hoort dus veel achtergrond informatie!"

Tijdens de ‘US Moontan Promotion Tour’ van de band trad de toen nog minder bekende Amerikaanse band KISS op in het voorprogramma van Golden Earring."Onze tourmanager vond dat het voorprogramma 'zo uit de Efteling was gelopen'". 

Quote

Moontan mogen we wel zien als ons meest iconische album en was ook onze doorbraak! 

Rinus Gerritsen

De theatershow ‘Iconic Albums’ over het album ‘Moontan’ komt in twintig theaters door het hele land. De aftrap is op 14 september in openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Daarna o.a. In Purmerend, Emmeloord, Hoorn, Alphen a/d Rijn, Rijswijk, Beverwijk, Kampen en Steenwijk. Info en tickets vind je via www.behindthemusic.nl