Fragment

Nieuw Belgisch talent Jokke over zijn single 'Zit Zat Zot'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Nieuw Belgisch talent Jokke over zijn single 'Zit Zat Zot'

Naast nieuw Nederlands talent hoor je ook regelmatig Belgisch talent. Vandaag vertelde singer-songwriter Jokke over zijn vrolijke single 'Zit Zat Zot'. 

Jonas van Langendonck is 24 jaar en is met zijn muziek vooral een verhalenverteller. "Ik begon met mijn vrienden in de hiphopscene, maar kreeg al snel meer interesse in mijn gitaar en teksten schrijven. Er is zoveel te vertellen, en het is het mooiste om verhalen te vertellen! Ik heb het door de Kleinkunst leren kennen, bijvoorbeeld 'De Steen' van Bram Vermeulen. Daar heb ik veel inspiratie uit geput".  

In zijn single zingt Jokke dat hij 'Zit Zat zot' van iemand is, maar dat gaat niet over iemand specifiek. "Ik heb weinig tot geen ervaring in de liefde. Maar ik kan wel eens bijvoorbeeld iemand op straat zien waarbij ik denk: 'dit is haar, dit is dé vrouw! Maar het nummer gaat dus niet over een bepaald persoon". 

Quote

Ik praat graag tussen de nummers door, en er is veel interactie met het publiek. Ooit zou ik graag een cabaret achtige voorstelling willen maken, samen met mijn muziek

Jokke

Jokke is bezig met een debuutalbum en bij NPO Radio 5 hoor je het nummer 'Zit Zat Zot' vaker voorbij komen.