Fragment

Mariëtte Boon over het boek 'Vet Belangrijk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Mariëtte Boon over het boek 'Vet Belangrijk'

Mariëtte Boon schreef samen met Liesbeth van Rossum het boek ‘Vet Belangrijk’. In dit boek vertellen zij hoe lichaamsvet werkt en welke factoren een rol spelen bij overgewicht.

Tijdens Lunch Lekker vertelde Mariëtte er alles over! "Lichaamsvet is een heel interessant orgaan. Buikvet is het slechtste vet, dat kan gaan ontsteken en uit balans raken. Bijvoorbeeld voor je verzadigingsgevoel, waardoor je constant een hongergevoel houdt". IN het boek staan ook tips om beter af te vallen, bijvoorbeeld: "Doe gemiddeld 20 minuten over je avondmaal, dan heb je meer verzadigingsgevoel. Grootmoeder zei het vroeger al: neem je tijd!" 

Het boek is géén dieetboek met een opgeheven vingertje, maar geeft juist de uitleg over lichaamsvet en wat je tegen overgewicht kunt doen. En daar komt volgens de twee artsen meer bij kijken dan ‘gewoon iets minder eten’. "Het ligt echt niet alleen aan wilskracht. Met dit boek willen we daar meer kennis over geven!" 

Quote

In de kou zitten helpt bij het afvallen! Als je twee uur per dag in een koelere kamer zit maak je meer bruin vet aan, en dat werkt dan weer goed bij het afvallen! 

Mariëtte Boon