Fragment

Guus Meeuwis zingt live zijn nieuwe single en vertelt over zijn dubbelalbum 'Uit het Hoofd'

foto: NPO - Jelle Draperfoto: NPO - Jelle Draper
  1. Fragmentenchevron right
  2. Guus Meeuwis zingt live zijn nieuwe single en vertelt over zijn dubbelalbum 'Uit het Hoofd'

Guus Meeuwis kwam langs in de studio om over zijn dubbelalbum 'Uit het Hoofd' te praten. Vorige maand kwam deel I uit, vanaf vandaag is deel II te horen! Vorig jaar is Guus 50 jaar geworden. "Ik had verwacht dat het geruisloos voorbij zou gaan. Nu is het dubbelalbum 'Uit het Hoofd' er. Deel I blikt terug, deel II kijkt een beetje vooruit. Dat was niet het plan, maar opeens bleek dit het concept". 

Het album is geproduceerd in samenwerking met Christon Kloosterboer en heeft een Amerikaanse rocksound, met de sound van Guus zijn voorbeelden als Tom Petty en Bruce Springsteen. "Het blijft na al die jaren hartstikke spannend. En mooi om met z'n allen op pad te zijn om het album te promoten". 

Video niet beschikbaar

Quote

Het voelt allemaal alsof het dichter bij mezelf is

Guus Meeuwis

Op deel I staat het nummer 'Fouten', met een bijzondere tekst. "De boodschap is dat er niemand is die géén fouten maakt. Heb eerst wat begrip voor elkaar, maak het wat milder". 

Video niet beschikbaar

Komend jaar staat de laatste reeks 'Groots met een Zachte G' gepland, van 14 tot en met 23 juni. "Het zijn zeven shows, vijf ervan zijn al uitverkocht! Vanmorgen is een extra show aangekondigd, op zondag 23 juni. We zijn wel al met het decor begonnen, de rest is aan het groeien in het hoofd". 

Video niet beschikbaar

Quote

De Amerikaanse waarzegster zei 'je hebt een nieuwe liefde, maar je kent haar al van een vorig leven, dus je hoeft niet meer te zoeken'. Dat heb ik die avond meteen in een liedje verwerkt, genaamd 'Waar Gezegd'

Guus Meeuwis

Guus zong live tijdens Lunch Lekker de single 'Stap voor Stap. Houd de Facebookpagina van Lunch Lekker in de gaten voor beelden van dit optreden of luister hieronder het optreden terug.