Fragment

Giro 555: Ammar Bozoglu in de studio

  1. Fragmentenchevron right
  2. Giro 555: Ammar Bozoglu in de studio

Vandaag besteden we op NPO Radio 5 uiteraard aandacht aan de Giro 555 actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ammar Bozoglu schoof vanmiddag bij ons aan. Hij is in Nederland geboren, maar zanger van Turkse komaf en kent verschillende mensen uit de getroffen gebieden.

Video niet beschikbaar

Op Maandag 6 februari schrok Ammar midden in de nacht wakker. Hij kreeg verschillende berichten dat er aardbevingen zouden zijn in Oost-Turkije en Syrië. Hij heeft direct contact gezocht met de mensen daar en heeft meerdere acties op touw gezet om de slachtoffers te kunnen helpen.

Vanuit Beeld & Geluid vindt vandaag de Giro 555 Actiedag plaats. Verslaggeefster Astrid de Jong sprak met Simon Keizer en Klaas van Kruistum die in het Giro 555 belpanel plaatsnamen.

Video niet beschikbaar

Quote

De hulp is zo enorm belangrijk. Mocht je iets kunnen missen, doneer dan alsjeblieft!

Ammar Bozoglu

Furkan, een goede vriend van Ammar, ging op familiebezoek in Turkije en is één van de slachtoffers van de aardbeving. Extra verdrietig is dat een neef, die aanvankelijk onder het puin vandaan werd gehaald, ook is overleden. Ammar heeft op dit moment nog veel contact met de broer van Furkan.

Vanavond zet Ammar zich ook uitgebreid in voor Giro 555. Bij Tijd Voor MAX brengt hij een nummer ten gehore en ook tijdens de televisieshow voor Giro 555 zingt hij een Turks liedje. De hele dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de Giro 555 actie. Met vanavond ook een televisieshow om geld in te zamelen voor de slachtoffers.

Video niet beschikbaar

De hele dag door schakelen we met Beeld & Geluid. Astrid sprak daar met verschillende BN'ers die in het belpanel hebben plaatsgenomen

Er worden inmiddels verschillende inzamelingsacties op touw gezet. Ammar heeft zelf ook een actie op touw gezet en heeft een vrachtwagen vol met kleding en goederen richting Turkije kunnen sturen. Vanaf nu is het belangrijk dat er geld gedoneerd wordt zodat er gericht naar oplossingen kan worden gezocht in Turkije en Syrië.

Video niet beschikbaar

Doneren kan door te bellen naar 0800-1112 of via de site giro555.nl!