Fragment

MEAU & Bart van der Weide in de studio over hun single 'Dans M'n Ogen Dicht'

  1. Fragmentenchevron right
  2. MEAU & Bart van der Weide in de studio over hun single 'Dans M'n Ogen Dicht'

Zangeres MEAU en Bart van der Weide, de leadzanger van Racoon, schoven aan tijdens Lunch Lekker! 

MEAU heeft op dit moment een hit met 'Dat Heb Jij Gedaan', waarmee ze ondertussen ruim 50 miljoen streams én een Edison in de categorie ‘Nieuwkomer’ behaalde.MEAU en Bart schreven samen met Maarten van Damme van Racoon het nummer 'Dans m'n Ogen Dicht'. Ze zongen hun single voor het eerst samen tijdens het optreden van MEAU op Pinkpop, en ook afgelopen weekend tijdens Concert At Sea in Zeeland stonden ze samen op het podium! 

Vorig jaar coverde MEAU het nummer 'De Echte Vent', waarna Racoon haar uitnodigde om in het voorprogramma van de band op te treden. Er ontstond een ‘muzikale vriendschap’ en Bart wilde dolgraag met haar een liedje opnemen. En daar was MEAU heel blij mee! "Een samenwerking met Racoon stond al een tijd bovenaan mijn lijstje, omdat ik me muzikaal enpersoonlijk erg verbonden voel met de band!".  

Tot eind september staat MEAU op veel festivals door het hele land, in totaal zo'n 40! Maar dat houdt ze goed vol, want ze ‘houdt er niet van om het rustig te hebben’. Haar ouders zijn supertrots op haar en zijn bij bijna al haar optredens aanwezig. Haar broer is verhuisd naar Taiwan en heeft haar daardoor nog niet op een groot festival zien optreden! 

Quote

'Ik ben zo'n fan van haar als artiest én als mens!' 

Bart van der Weide

De single 'Dans M'n Ogen Dicht' gaat volgens MEAU en Racoon-leden Bart van der Weide en Maarten van Damme over de tweestrijd tussen de donkere en de lichte kant van het leven.