Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Wolter Kroes over zijn nieuwe album

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Wolter Kroes over zijn nieuwe album

Vandaag is niemand minder dan Wolter Kroes de muzikale lunchgast in Lunch Lekker op NPO Radio 5! De zanger zit dit jaar precies 35 jaar in het vak en dat viert hij met een nieuw album 'Eindeloos' en een bijzonder concert in mei in Het Concertgebouw.

Het is precies 35 jaar geleden dat Wolter Kroes begon met zijn muzikale carrière, maar oud voelt hij zich nog lang niet. Er ligt nog veel op de plank. Kroes vindt het belangrijk om niet te snel te gaan met muziek. Zijn nieuwe album 'Eindeloos' komt in een tweeluik uit. De zanger neemt het eerste luik mee naar de studio, in september komt het tweede deel uit.

Wolter Kroes vond het belangrijk om een intieme plek uit te kiezen voor het vieren van zijn 35-jarig jubileum. Zijn oog viel al snel op Het Concertgebouw, de enige plek waar hij nog niet heeft gestaan. De viering staat gepland op 31 mei en er zullen geen gastartiesten optreden behalve zijn eigen dochter. Zij gaat een lied uit de musical Les Misérables zingen.

Wolter Kroes is nog bezig met het maken van een reportaire voor zijn concert in Het Concertgebouw. Hij verklapt dat hij 33 liedjes gaat zingen, maar daar is toevallig alweer een extra lied bijgekomen. Een ding is zeker: Kroes eindigt het concert met zijn gigantische hit, Viva Hollandia. Wat de zanger gaat doen na de release van het twee deel van 'Eindeloos', wilt hij nog niet verklappen.