Fragment

Jeangu Macrooy in de studio!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Jeangu Macrooy in de studio!

Jeangu Macrooy schoof gezellig aan, om o.a. over zijn nieuwe album ‘Summer Moon’ te vertellen. 

De recensies over dit album zijn erg positief! "Ik probeer bij elk album te groeien, ik ben dus heel blij dat veel mensen dit album de beste tot nu toe vinden!" Jeangu is nooit bang om zichzelf uit te spreken, of het nu is over zijn geaardheid of over de koloniale geschiedenis. Bij dit album dus ook over zijn kijk op de liefde. "Ik ben nog steeds die jongen met een gitaar op zijn rug, maar ik weet nu ook wat het beste bij mij werkt en heb veel meer inzichten nu"  Vooral in mij muziek wil ik écht en eerlijk zijn. En dat mijn muziek persoonlijke gesprekken op gang kan brengen". 

Video niet beschikbaar

Jeangu is sinds begin dit jaar ambassadeur voor de stichting ‘Meer Muziek in de Klas’. "Ik vind het heel mooi om op deze manier bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van kinderen".  Gisteren zat Jeangu samen met Koningin Maxima in een klaslokaal en hield samen met haar gesproken met de mensen die het Kerst Muziek Gala organiseren. "We hebben een heel leuk lied geschreven voor het Kerstgala". Jeangu staat dit jaar ook nog op het podium van de twee kerstshow van Leo Blokhuis ‘Whatever Happened To Christmas’, in de Oude Luxor in Rotterdam op 24 & 26 december. 

Video niet beschikbaar

Quote

Ik heb hele warme herinneringen aan Kerst vieren in Suriname, met de hele familie en lekker eten en spelletjes spelen

Jeangu Macrooy

Jeangu hield zijn album release show in de Bitterzoet Amsterdam op 10 november. "Het was in de zaal waar ik voor het eerst heb gespeeld". En mooi nieuws: voor komend voorjaar staat er een clubtour gepland! Alle informatie daarover worden in het begin van het jaar bekend gemaakt. Houd www.jeangumacrooy.com in de gaten voor meer informatie. 

Video niet beschikbaar

Quote

"Forbidden Fruit gaat over verleiding en lust, en jezelf daarin verliezen". 

Jeangu Macrooy

Video niet beschikbaar

Quote

Ik heb de afgelopen jaren ook veel geleerd over liefde. Het album is een reis door de verschillende facetten van een relatie 

Jeangu Macrooy

Dit jaar zagen we Jeangu ook nog in het Tv-programma 'Master Chef'. Ik heb nog nooit zoiets stressvols gedaan, het was echt hoog niveau! En aan het einde van het jaar zien we hem samen met zijn tweelingbroer in het programma 'Lego Masters'. "We moesten 9 uur bouwen, dus dit had ik ook onderschat!"