Fragment

Lunch Lekker Lunchgasten: Dennis van Aarssen & Jeff Franzel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgasten: Dennis van Aarssen & Jeff Franzel

Vrijdag komt het nieuwe album van Dennis van Aarssen en Jeff Franzel uit. Dinsdagavond was de release in de Vondelkerk in Amsterdam. Samen schoven ze vanmiddag aan bij de muzikale lunchshow op NPO Radio 5.

Jeff Franzel, songwriter en muzikant uit New York, heeft gewerkt met onder andere artiesten als Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. Het album van Dennis en hemzelf is ook in samenwerking met Maria Christensen, tekstschrijver van het album. Maria heeft ook nummers geschreven voor bijvoorbeeld Jennifer Lopez.

Het album bestaat uit 11 nummers. Twee daarvan zijn covers: 'Waiting for Tonight' en 'She'. Nu het nieuwe album uitkomt, zit Dennis niet stil. Hij gaat op theatertour én clubtour door Nederland. "Ik kon mijn DvA Bigband niet achterwege laten, dus ik doe beide."

Dennis is ook een grote hit op TikTok. Zijn vriendin Ilva spoorde hem aan om een covervideo van 'She' te posten. In eerste instantie twijfelde hij, maar toen deed hij het toch maar. De volgende ochtend werd hij wakker met meer dan 800.000 weergaven.

Dennis van Aarssen wordt vaak de reïncarnatie van Frank Sinatra genoemd. Ook Jeff Franzel vergelijkt Dennis met de grote naam.

Als kers op de taart zong Dennis Live 'She' (Charles Aznavour) met Jeff begeleidend op de piano: