Fragment

Elle Hollis in de studio over haar nieuwe single 'Listen'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Elle Hollis in de studio over haar nieuwe single 'Listen'

Enthousiast en nieuw talent Elle Hollis was in de studio! Ze groeide op in het kleine Limburgse dorp Brunssum. En ze schrijft en zingt al sinds haar jonge jaren! Zij vond dat altijd heel normaal, maar kwam er toen achter dat niet alle leeftijdgenoten dat deden. Tijdens Lunch Lekker vertelde ze dat ze tijdens haar middelbare school tijd veel in haar dagboeken schreef, en deze nu wel eens terugleest. 'Best grappig en confronterend, want ik kom er dan achter dat ik op veel vlakken niets ben veranderd'! 

Video niet beschikbaar

Zelf luisterde Elle vroeger thuis veel naar Billy Joel, Michael Jackson en Elton John. 'Dat vind ik nu nog steeds goede muziek!' Elle vertelde dat ze in Stockholm was om te leren over de popcultuur en te werken aan haar songwriting. Ook ging ze op 'writing  trips' naar Los Angeles en New York! 

Video niet beschikbaar

Haar single 'Listen' hoorde je al veel bij Radio 5. Het gaat over een relatie die zich op een 'zinkend schip' bevindt, maar een van de twee ziet het nog steeds door een roze bril. 'Je wilt iemand wakker schudden om al het moois te laten zien, maar die ander staat daar dan niet meer voor open'. 

Video niet beschikbaar

Quote

Zo spannend om als openingact op het Pinkpop hoofdpodium te staan! 

Elle Hollis

Elle staat vrijdag 17 juni als openingsact op het hoofdpodium van Pinkpop! 'Echt bizar! En dat na een stop van twee jaar, ik hoop alle bezoekers extra enthousiast zijn'. Ze wordt in aanloop naar Pinkpop ook gefilmd, de 'Road To Pinkpop'. 

Video niet beschikbaar

En Elle had een mooie primeur! Binnenkort verschijnt haar eerste EP. Daarop staat naast 'Listen' o.a. het nummer 'Closer'. En dit nummer was tijdens Lunch Lekker voor het eerst op de radio te horen! 'Closer’ gaat over de frustratie en het erkennen dat iemand je alles geeft maar het niet genoeg is. 

Video niet beschikbaar