Fragment

Elvis Encyclopedie: Charley Moolhuizen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Elvis Encyclopedie: Charley Moolhuizen

Lunch Lekker start met de nieuwe rubriek ‘Elvis’ Encyclopedie’. We duiken de archieven in van The King! Achtergrondverhalen van bijzondere, soms onbekende Elvis-nummers. Opmerkelijke en leuke feitjes die je misschien niet eerder hebt gehoord.  

Charley Moolhuizen is groot Elvis-fan en Elvis-kenner en zoekt voor deze nieuwe rubriek alle bijzondere feiten en verhalen bij elkaar. "Ik ben een kritische Elvis-fan, ik vind niet alles goed van hem. Maar hij heeft bijna duizend nummers uitgebracht, dus dat is ook bijna onmogelijk!" Charley heeft een grootse Elvis verzameling, en de liefde begon in 1974 met de single 'My Boy'. "Dat vond ik een heel bijzonder nummer. Daarna kreeg ik van mijn opa en oma andere singles van Elvis en hoorde ik ook de Rock'n Rol muziek van Elvis. 

Wat maakt Elvis volgens Charley The King? "Zijn veelzijdigheid! En veel mensen schrokken in de jaren 50 van de komeet Elvis die daar opeens was met zijn gekke bewegingen en Rock and Roll muziek. Maar hij was zichzelf en dat was het belangrijkste".  

Quote

Elvis heeft destijds de weg vrij gemaakt voor veel andere artiesten! 

Charley Moolhuizen

De rubriek trapt af met het nummer 'Separate Ways'. "Dit nummer is geschreven door zijn oude bodyguard Red, die in de loop van de jaren ook songwriter werd. De twee waren grote vrienden en Red weet dan ook als geen ander dat de breuk tussen Elvis en zijn vrouw Priscilla de relatie met hun dochter Lisa Marie beïnvloedt". Ga naar Max Vandaag voor het uitgebreide artikel over 'Separate Ways'.