Fragment

Een nieuw boek voor chef-kok Joris Bijdendijk!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Een nieuw boek voor chef-kok Joris Bijdendijk!

Chef-Kok Joris Bijdendijk neemt je in zijn nieuwe boek ‘Chez Bijdendijk’ mee op een culinaire ontdekkingsreis naar de Franse keuken. Hij deelt zijn liefde voor de Franse keuken, maar belicht ook de Franse geschiedenis. En geeft tips. Uiteraard deed hij dat óók tijdens het gesprek met Daniel Dekker tijdens Lunch Lekker. Bon appetit!

Met het boek leer je koken aan de hand van zeventig Franse klassiekers. "Als je deze gerechten beheerst, dan kun je óveral mee variëren. Je leert veel technieken en bereidingen en kunt meteen lekker zelf aan de gang".

Quote

Napoleon at veel met zijn handen en zorgde ervoor dat Frankrijk als culinair, maar ook bourgondisch land werd gezien!

Joris Bijdendijk

Bij Joris is de liefde voor de Franse keuken met de paplepel ingegoten. "Wij hadden vroeger een Franse boerderij, met eigen moestuin en boomgaard. En jaren later ben ik in Frankrijk gaan werken en daar heb ik ook mijn vrouw ontmoet.