Fragment

Ad Knippels kruipt in de huid van Willy Alberti in 'Pavarotti meets Alberti'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ad Knippels kruipt in de huid van Willy Alberti in 'Pavarotti meets Alberti'

‘Pavarotti meets Alberti’: het is een nieuwe theatervoorstelling en vertelt het waargebeurde verhaal over de ontmoeting tussen operazanger Luciano Pavarotti en de Nederlandse zanger Willy Alberti. Ad Knippels kruipt in de huid van Willy Alberti, hij volgt hierbij last-minute Tony Neef op. "Het was hard studeren om de gesproken tekst en alle liedteksten te leren. En ook nog in het Italiaans. Maar ik zie het als een mooie uitdaging!"  

De theatershow gaat over een ontmoeting die plaatsvond in 1981, tussen Alberti en Pavarotti in Het Concertgebouw in Amsterdam. "Wat er precies is gebeurt weten we niet, want er was niemand bij. Maar het was een mooie start voor deze muzikale voorstelling!" 

Quote

Het is een eerbetoon aan deze twee grootse zangers! 

Ad Knippels
Quote

De stem van Willy Alberti komt heel goed tot zijn recht bij operette! In de show worden Nederlandse nummers gecombineerd met de Italiaanse nummers, heel bijzonder! 

Ad Knippels

Vanavond is de première, in de Purmaryn in Purmerend, daarna nog tot en met begin april in het theater door het hele land. Tickets en informatie vind je hier