Fragment

Heerlijke én gezonde noten-ontbijtkoek in 'Koken met Sandra'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Heerlijke én gezonde noten-ontbijtkoek in 'Koken met Sandra'

Omroep Max TV- én radio kok Sandra Ysbrandy kwam weer langs in de studio, mét een heerlijk gerecht! En Sandra is deze periode erg druk, want in januari verschijnt een nieuw boek van haar. "Je ziet nu alle gerechten met het hele team tot leven komen, dat blijft bijzonder!" 

Sandra heeft voor 'Koken met Sandra' weer een leuk favoriet gerecht van een bekend artiest gevonden. Deze keer van wereldster Whitney Houston. Zij was dol oppop tarts. "Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het was in de jaren 80 heel populair". Een Pop-Tart is een door de firma Kellogg's gemaakt gebak en bestaat uit een zoete vulling omsloten door een dikkere korst. Whitney was vooral gek op de brown sugar variant. 

Sandra heeft weer een gezonde variant bedacht, een noten-ontbijtkoek. "Het begint met meel, daarna de ongebrande noten, een beetje ahornsiroop en op smaak brengen met kaneel en wat volle melk. Dit deeg stort je een bakvorm en gaat de oven in. Een lekker en verantwoordelijk tussendoortje! En dit recept is in 15 minuten klaar!" 

Quote

Veel mensen denken dat ontbijtkoek een gezond tussendoortje is, maar er zit ontzettend veel suiker in ontbijtkoek! 

Sandra Ysbrandy

Het recept voor deze notenkoek vind je zoals gewoonlijk terug op MaxVandaag.nl/Recepten.