Fragment

Wim de Gier maakt 60 Parachutesprongen op één dag!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Wim de Gier maakt 60 Parachutesprongen op één dag!

Zondag 14 juni is de dag waarop Wim de Gier uit Wijk bij Duurstede zijn 60e verjaardag op een hele bijzondere manier viert, dan springt hij namelijk zestig keer uit een vliegtuig om te parachutespringen voor het goede doel! Tijdens Lunch Lekker vertelde Wim de Gier waarom hij dit avontuur aangaat. 

En zestig sprongen, dat wordt flink aanpoten. "Elke acht minuten maak ik een parachutesprong, verdeeld over de hele dag. Dan spring ik dus van 08.00 uur s' ochtends tot 20.00 uur s' avonds". 

Wim is de tweede persoon ter wereld die deze uitdaging aangaat. "Ik maakte op mijn zeventiende mijn eerste parachutesprong en ik ondertussen in mijn leven 2,5 duizend parachutesprongen gemaakt". Hij doet het allemaal voor het goede doel. "Mijn vader en moeder zijn helaas beide overleden aan darmkanker, en ik wil graag een bijdrage leveren aan een betere wereld. Deze uitdaging ga ik graag aan op mijn zestigste". 

Quote

Er is wel een medisch team om alles goed in te gaten te houden. En ik ben superfit!" 

Wim de Gier

Je kunt zelf ook mee springen, je krijgt er dan een ontbijt bij en er springen bekende Nederlanders mee. Het bedrag gaat dan in zijn totaal naar het goede doel, de Maag-Lever-Darm. Aanmelden en meer informatie vind je via www.60sprongen.nl