Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Glen Faria over zijn nieuwe EP 'Mella'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Glen Faria over zijn nieuwe EP 'Mella'

De muzikale lunchtafel is vandaag gedekt voor Glen Faria. Hij heeft zijn nieuwe EP ‘Mella’ uitgebracht met daarop hele persoonlijke nummers. Mooie gelegenheid om het verhaal achter deze bijzondere liedjes te vertellen en daarom schoof hij gezellig aan bij Daniël Dekker.

Glen woont sinds kort weer in Amsterdam Bijlmer. Daar groeide hij ook op, dus het voelde echt als thuiskomen om daar nu weer te wonen. Zijn zoon Jaïr woont vlakbij en komt ook regelmatig langs. Jaïr is net zo muzikaal als zijn vader en maakt ook eigen muziek. Toch wijkt zijn muzikale voorkeur wel enorm af van die van zijn vader. Jaïr maakt echte powerballads in het rockgenre.

Video niet beschikbaar

Drukke tijden voor Glen op dit moment. Zo schreef hij mee aan de muziek van een kleine musical rondom het Keti Koti festival in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, hij is jurylid van het programma Zing! en hij maakt momenteel ook een musical over de Bijlmer. Gaat over de periode na de vliegtuigramp in de Bijlmer. De verwachting is dat deze musical rond 2025 te zien zal zijn in de Nederlandse theaters.

Quote

Wanneer je een hit MOET schrijven, dan worden het vaak de meest verschrikkelijke nummers die je maakt

Glen Faria

Video niet beschikbaar

‘Mella’. Zo heet de nieuwe EP van Glen Faria. Vernoemd naar zijn broer Melvin die in 2019 onverwacht overleed aan een bloedvergiftiging. Op de EP hoor je ook meerdere spraakberichten van Melvin en een monoloog van Glen zelf. Een muzikaal eerbetoon van Glen aan zijn broer.

De EP is de voorloper van een nieuw album dat dit jaar moet gaan verschijnen. Op de EP staat ook het indrukwekkende nummer 'Als Alles Wegvalt'. Die hoorde je vandaag in de show voorbij komen.

Video niet beschikbaar