Fragment

Lunch Lekker Lunchgasten: 3JS over hun nieuwe single 'Wie Ben Ik'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgasten: 3JS over hun nieuwe single 'Wie Ben Ik'

Deze woensdageditie van Lunch Lekker was zeker een gezellige! De 3JS schoven aan om te vertellen over hun nieuwe single 'Wie Ben Ik' in samenwerking met Red Limo String Quartet. Dit voorafgaand aan de tour die het kwartet & de 3JS op 6 maart zullen aftrappen. Daniël sprak ze in Lunch Lekker.

Leadzanger Jan Dulles heeft onlangs een lens-vervangende operatie ondergaan. Hij was klaar met het bril dragen, zegt Jan.

Over de samenwerking met Red Limo String Quartet zeggen de 3JS dat ze 10 jaar geleden ook al met ze hebben samengewerkt.

Quote

We hebben altijd contact met het Red Limo String Quartet gehouden, en als we bijvoorbeeld een losse cello-partij nodig hebben, bellen we cellist Jonas Pap gewoon op.

3J'S

De single 'Wie Ben Ik' was in eerste instantie niet te rijmen met het Amerikaanse repertoire dat ze aan het opnemen waren. Ze besloten het lied niet af te mixen, wat juist een goede actie bleek omdat de track mooie strijkers nodig had.

Het album uit Amerika was een doel dat de groep al lang voor ogen had. Misschien, geven ze toe, is dit wel het beste album tot dusver.

Het aanstaande album gaat 'Limo Sessions' heten, dit album zal allereerst exclusief verkrijgbaar zijn tijdens de theatertour.

Quote

Veel van onze nummers zijn gewoon geschikt voor strijkkwartet. Bepaalde nummers deden we live niet vaak omdat we strijkers nodig hadden!

3J'S

Tourdata

Woensdag 6 Maart Cool Kunst & Cultuur, Heerhugowaard

Vrijdag 8 Maart Theater De Leest, Waalwijk

Zaterdag 9 Maart Stadsgehoorzaal Kampen

Donderdag 14 Maart Theater Koningshof, Maassluis

Vrijdag 15 Maart Schouwburg Het Park, Hoorn

Zaterdag 16 Maart De Lawei, Drachten

Vrijdag 22 Maart Schaffelaartheater, Barneveld

Zaterdag 23 Maart Veluvine, Nunspeet

Donderdag 28 Maart Schouwburg Amstelveen

Vrijdag 29 Maart Theater Het Kruispunt, Barendrecht

Zaterdag 30 Maart ATLAS Theater, Emmen