Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Bouke Scholten, over de winst van 'The Tribute: Battle of The Bands'!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Bouke Scholten, over de winst van 'The Tribute: Battle of The Bands'!

Een echte winnaar vandaag in de studio te gast! Zanger Bouke Scholten won afgelopen zaterdag met zijn ElvisMatters Band het programma ‘The Tribute: Battle Of The Bands’. "Ik ben in mijn kinderjaren niet opgegroeid met de muziek van Elvis. Mijn vader luisterde Nederlandstalige muziek en mijn moeder vooral naar oude soulmuziek als Otis Redding en Chubby Checker. Ik deed bijvoorbeeld als Jackie Wilson mee tijdens een Playbackshow". 

Tijdens Lunch Lekker vertelde Bouke hoe zijn liefde voor Elvis is ontstaan. "Toen ik op mijn zeventiende begon met zingen vergeleken steeds meer mensen mijn stem met die van Elvis. Toen ben ik mij meer in de muziek van Elvis gaan verdiepen". 

Het scheelde trouwens een haar of Bouke had in Oslo voor Nederland mee gedaan tijdens het Eurovisie Songfestival. "Ik werd gevraagd voor het Songfestival, maar de keuze van de muziek lag te ver van mij af. En ik kon op dat moment naar Memphis voor een optreden met de band van Elvis, daar kon ik geen nee tegen zeggen!" 

Video niet beschikbaar

Quote

Ik heb altijd gezegd dat ik mijzelf wil blijven, geen act die iemand nadoet. Ik doet het op mijn manier en leg mijn hart in de muziek! 

Bouke Scholten

De 41-jarige Bouke uit Emmen haalt record na record, want ook in Amerika worden zijn video's miljoenen keren bekeken. De plannen zijn er om nu meer eigen liedjes uit te brengen. Dat deed hij al met Nederlandstalige nummers, maar Bouke wil meer de kant van Danny Vera op. "Toen ik net begon met mijn carrière wilde ik juist eigen muziek opnemen en niet met Elvis worden vergeleken. En met Nederlandstalige muziek leek mijn stem minder op die van Elvis. Maar de muziek van Elvis blijft altijd terugkomen, daarom deed ik ook mee met 'Battle of the Bands'. 

Video niet beschikbaar

Quote

In de rivier moet je je laten leiden door de stroming en er niet tegen inzwemmen

Bouke Scholten

Bouke draagt áltijd zijn ring tijdens een optreden. "Ik liet deze ring op mijn zeventiende maken. Bladerend door een catalogus stuitte ik op een pagina met allemaal munten. Ik koos er een uit met een prachtig teken en heb daar een ring van laten maken. Jaren later, toen ik in Tennessee Graceland bezocht, stond ik in een soort trofeeën kamer stond ik opeens voor het laatste pak dat Elvis ooit droeg, tot een paar weken voor zijn dood in 1977. En, heel bijzonder, pontificaal op dat pak stond exact datzelfde embleem! Ik krijg er nóg kippenvel van.”

Video niet beschikbaar