Fragment

Met 'Bureau Dupin' storten burgers zich als rechercheur op een cold case moordzaak!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Met 'Bureau Dupin' storten burgers zich als rechercheur op een cold case moordzaak!

'Bureau Dupin' is een onderzoekscollectief dat samen met de politie een cold case moordzaak probeert op te lossen. De eerste moordzaak is die van Marja Nijholt, waarover in de podcast ‘De Nieuwjaarsmoord’ alles over te horen is. En nu volgt een vierdelige docuserie op Videoland.  Roel Simons is een van de oprichters van het bureau en vertelde er alles over tijdens Lunch Lekker! 

"We hadden nooit verwacht zoveel mensen met Bureau Dupin te bereiken, maar na alle media aandacht groeide het ontzettend!" Het is in Nederland uniek te noemen: een groep ‘gewone’ Nederlanders die zich in samenwerking met de politie op een moordzaak stort. "Van studenten, IT-specialisten, verpleegkundigen, timmermannen en kapsters: iedereen helpt mee deze moordzaak op te lossen!" 

Quote

Ik verwacht echt dat deze zaak door Bureau Dupin uiteindelijk zal worden opgelost! 

Roel Simons

Het draait allemaal om de cold case moordzaak van de 48-jarige Enschedese Marja Nijholt, zij werd op 1 januari 2013 in Oss dood op straat gevonden. De vierdelige docu-serie ‘Bureau Dupin: De Nieuwjaarsmoord’ is nu te zien via Videoland. Volg hier alles over Bureau Dupin.