Fragment

Cees van Nieuwenhuizen over het boek 'Uit de kleedkamer van Parool Sport'.

  1. Fragmentenchevron right
  2. Cees van Nieuwenhuizen over het boek 'Uit de kleedkamer van Parool Sport'.

In de jaren zeventig en tachtig was de sportredactie van dagblad Het Parool toonaangevend in de Nederlandse sportjournalistiek. In het boek ‘Uit de Kleedkamer van Parool Sport’ kijken de sportverslaggevers van Het Parool terug op die roemruchte gloriedagen. Cees van Nieuwenhuizen was de redactiechef van Het Parool eind jaren 90. 

Het boek was een grote wens van Rob van den Dobbelsteen. Hij werkte jarenlang op de sportredactie van Het Parool en versloeg 5x de Tour de France. Toen hij ernstig ziek was vroeg hij aan zijn oud-collega's om alle mooie verhalen en anekdotes te bundelen. Op 20 April 2020 zou er een reünie plaatsvinden, maar helaas overleed Rob op deze dag.

Video niet beschikbaar

Quote

Het is echt een schitterend boek geworden met Rob als inspiratiebron en initiatiefnemer

Cees van Nieuwenhuizen

In het boek staan hele bijzondere verhalen. Zo had Het Parool heel goed contact met Johan Cruijff. Ook dat leverde enorm veel mooie verhalen en anekdotes op die nu in het boek staan. Niet alleen voetbal wordt belicht in het boek, want ook wielrennen en andere sporten krijgen ruim aandacht!

Quote

Jullie een mooi stukje, wij een mooie auto!

Cor Koster na het interview dat Johan Cruijff gaf met Het Parool

Video niet beschikbaar

Het boek 'Uit De Kleedkamer Van Parool Sport' is vanaf 15 Februari verkrijgbaar. Die dag ontvangt de dochter van Rob van de Dobbelsteen het eerste exemplaar. De opbrengsten van het boek gaan naar de stichting 'De Witte Bedjes' die zich inzet voor achtergestelde kinderen in Amsterdam.