Fragment

Voice-over Bob van der Houven geeft een kijkje achter de schermen bij Rail Away!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Voice-over Bob van der Houven geeft een kijkje achter de schermen bij Rail Away!

De stem van Bob van der Houven ken je als voice-over van het populaire trein programma ‘Rail Away’. Hij maakte een speciale making-of, een kijkje achter de schermen dus van dit programma. Tijdens Lunch Lekker vertelde hij er alles over! 

Bob is in al die jaren nooit mee geweest op locatie voor 'Rail Away', maar bij het 25 jarig bestaan van het programma mocht Bob mee en heeft een reportage gemaakt over hoe het achter de schermen aan toe gaat. "Ik heb interviews met de makers gehouden, en een kijkje achter de schermen willen geven. Het programma bestaat nu al zoveel jaar, ik vind het erg leuk om nu te laten zien hoe het wordt gemaakt. En, zo rustgevend hoe het is om naar te kijken, zo hectisch was het om het te maken. Het was echt racen tegen de klok voor het perfecte plaatje!" 

Quote

Het camerawerk is heel specifiek, het kan niet snel opnieuw. Sommige treinen rijden zelfs maar 1 keer per maand!  

Bob van der Houven

Iedere vrijdagavond zijn herhalingen te zien van 'Rail Away'. De making-of die Bob heeft gemaakt is op Youtube te zien via Rail Away TV en wordt op vrijdag 18 augustus ook om 19:30 uur uitgezonden bij de EO op NPO 2.