Fragment

Mischa Blok over haar bijzondere zoektocht naar haar biologische moeder!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Mischa Blok over haar bijzondere zoektocht naar haar biologische moeder!

Radiopresentator Mischa Blok werd als baby in Zuid-Korea te vondeling gelegd. Tenminste, dat dacht zij jarenlang. Maar dit verhaal bleek niet te kloppen. Ze ging op zoek naar haar biologische moeder. En die bijzondere en aangrijpende zoektocht is nu terug te lezen in haar boek: ‘Mama Lee’.

"Toen ik zelf een zoon kreeg kwam ik erachter dat een tweejarige niet zomaar blijft staan als je hem ergens wilt achterlaten, die loopt achter je aan! Na een zoektocht bleek mijn adoptiedossier niet te kloppen, er was niets van waar. Mijn vader had het dossier zelfs aangepast, zodat ik nooit mijn ouders zou kunnen opzoeken". 

Video niet beschikbaar

Afgelopen maart besloot Mischa haar allerlaatste poging aan te pakken om haar moeder in Zuid-Korea te vinden. "Ik had er alles aan gedaan: duizenden flyers door brievenbussen gepropt en op straatlantaarns gehangen, archieven afgestruind, apothekers en kerken gevraagd in hun database te zoeken en ik was zelfs op de Koreaanse televisie te zien". 

Maar alles zonder succes. Mischa besloot om alleen nog 's avonds naar een karaokebar in Seoul te gaan en daarna weer terug naar huis te gaan. Maar op weg naar Seoel kreeg ze een telefoontje van de politie. "Met de boodschap dat ze waarschijnlijk mijn moeder hadden gevonden. Toen ik daar aan kwam en deze vrouw zag wist ik meteen dat dit mijn moeder was. Alles aan haar was vertrouwd". 

Quote

Zelfs Guus Hidding hielp mee met een boodschap op de Koreaanse televisie! 

Mischa Blok

Video niet beschikbaar

Quote

Mijn vader bleek achteraf al die jaren gewoon het telefoonnummer van mijn moeder te hebben

Mischa Blok