Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Eric van der Wal over Kadanz in de Jaren 80

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Eric van der Wal over Kadanz in de Jaren 80

Vandaag een échte 80s lunchgast in de muzikale lunchshow op NPO Radio 5. Eric van der Wal maakte jarenlang deel uit van de groep Kadanz en luncht lekker mee. De band boekte in de jaren 80 grote successen met onder meer de nummers 'In Het Donker' en 'Intimiteit'. Daniël blikt met Eric van der Wal terug naar die tijd in Lunch Lekker.

Video niet beschikbaar

Kadanz werd in 1982 opgericht in Utrecht en kwam voort uit de homo-cabaretgroep 'Spitsroeden'. De band bestaat bij de oprichting uit gitarist en zanger Frans Bakker, toetsenist Kees van den Berg, bassist Martijn van Tour en drummer Eric van der Wal. Later zijn er nog wijzigingen in de samenstelling gebracht vanwege een ruzie, biecht Eric op.

Video niet beschikbaar

Eric van der Wal is nog steeds bezig met muziek en kijkt met een warm gevoel terug naar de jaren 80 en Kadanz. Midden in de week van de jaren 80 bij NPO Radio 5 voelt de drummer van de band zich dan ook helemaal thuis. Zo vertelt Eric van der Wal dat de jaren 80 een bijzondere tijd was, een tijd waarin je nog met veel weg kon komen.

Video niet beschikbaar